Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 45’
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 45’
· 1 κιλό κολοκύθια
· 500 γραμ. Πατάτες
· 500 γραμ. κατσικίσιο τυρί
· 5 αβγά
· 4 κ.σ. αλεύρι
· 40 γραμ. γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
· ½ ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζω τα κολοκύθια και τις πατάτες και τα τρίβω στον τρίφτη. Τα πιέζω καλά σε ένα σουρωτήρι για να χάσουν όσο δυνατόν περισσότερα υγρά. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Βουτυρώνω ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί, το γεμίζω με το μίγμα και τρίβω από πάνω τη γραβιέρα που θα δημιουργήσει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ομελέτα από πάνω, περίπου 45-60 λεπτά. Την κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου