Μερίδες: 24 κρεατοπιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1/4 κιλού κιμά
· 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
· 1/2 κούπα τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· ελάχιστο αλάτι
· 2 αυγά, χτυπημένα με 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
· 24 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας
· 1 κροκάδι, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, για το άλειμμα
· λίγο σουσάμι, για το πασπάλισμα
Βάζω σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τον κιμά και το κρεμμύδι και σοτάρω ελαφρά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τον κιμά μου να κρυώσει. Προσθέτω στον κιμά το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά και ανακατεύω. Στρώνω ένα φύλλο σφολιάτας και τοποθετώ 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γέμιση και κλείνω το πιτάκι μου σε μισοφέγγραρο. Ετοιμάζω όλα τα κρεατοπιτάκια και τα αραδιάζω σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφω με το κροκάδι και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 30’ λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου