Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος Μαγειρέματος: 45’
Για την ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- Λίγο κορν φλάουρ
- Νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
- 1 κιλό πράσα σε μικρές ροδέλες
- ¾ κιμά χοιρινό χοντροαλεσμένο
- 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γέμιση
Βάζω τα πράσα με λίγο νερό μέσα σε ένα τηγάνι. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους, ρίχνω το λάδι για να σοταριστούν. Προσθέτετε τον κιμά και στο τέλος το μπέικον. Σβήνω με το κρασί, αλατίζω και πιπερώνω. Αφού κρυώσουν, προσθέτω τη φέτα.
Φύλλο
Αναμειγνύω το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και χλιαρό νερό όσο πάρει για να φτιάξω μία ζύμη σχετικά σφιχτή. Τη χωρίζω σε 2 μέρη. Αφού πασπαλίσω το τραπέζι με λίγο κορν φλάουρ, ανοίγω με τον πλάστη 2 φύλλα, το ένα μεγαλύτερο και το άλλο μικρότερο. Αλείφω το ταψί με λάδι και τοποθετώ το μεγαλύτερο φύλλο. Ρίχνω τη γέμιση και γυρίζω τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Καλύπτω με το δεύτερο φύλλο.
Ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας για περίπου 45 λεπτά. Πριν τη βγάλω από το φούρνο, την τρυπάω με το πιρούνι για να εξατμιστούν τα υγρά της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου