Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος Μαγειρέματος: 45’
- 3 κ.σ. λάδι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 8 φύλλα κρούστας χωριάτικα
- 800 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 250 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλες
- 4 αυγά
- 250 γρ. φέτα τριμμένη
- 250 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σοτάρω στο λάδι και στο βούτυρο το κρεμμυδάκι και το πράσο. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά. Χτυπάω τα αυγά με το γάλα, ρίχνω τη φέτα, το ανθότυρο και πιπέρι, και λίγο αλάτι. Στρώνω τα 4 φύλλα σε ένα στρογγυλό ταψί 30εκ., τα βουτυρώνω καλά ένα-ένα βάζοντας ανάμεσα τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύω το το μίγμα των τυριών με το κρεμμυδάκι και το πράσο. Πάνω από τα 4 φύλλα βάζω τη γέμιση μου. Στρώνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Χαράζω την πίτα, τη ραντίζω με λίγο νερό και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου