Μερίδες: 1 κιλό ψωμί
Χρόνος προετοιμασίας: 60’
Χρόνος μαγειρέματος: 45-60’
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό
- Λίγο αλάτι
- 1 μικρή χούφτα ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αντί για νερό βάζω σόδα, όσο πάρει
Κοσκινίζω το αλεύρι. Ανοίγω μία τρύπα στο αλεύρι με το δάχτυλο και ρίχνω τη διαλυμένη μαγιά. Ανακατεύω ελαφρά. Ρίχνω τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και σιγά-σιγά τη σόδα μέχρι να γίνει η ζύμη μου μαλακή και ομοιόμορφη. Θέλει πολύ καλό ζύμωμα. Αφήνω την ζύμη μου σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί. Λαδώνω το ταψί μου και ρίχνω λίγο αλεύρι. Ξαναζυμώνω, δίνω το σχήμα που θέλω στο ψωμί μου και το αφήνω στο ταψί μου να φουσκώσει και πάλι. Όταν φουσκώσει βάζω το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45-60 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου