Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
- 4 μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους
- 6 κουταλιές της σούπας φέτα, σκληρή, κομμένη σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
Ψήνω τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν πολύ και από τις δύο μεριές. Κάνω μία τομή κατά μήκος σε κάθε μελιτζάνα, για να επιτρέψω στα υγρά να φύγουν. Ανακατεύω τη φέτα, το μαϊντανό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε ένα μπωλ. Γεμίζω τις μελιτζάνες με τη γέμιση από το μπωλ. Κλείνω τις μελιτζάνες και τις ξανατοποθετώ στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η φέτα. Σερβίρω τις μελιτζάνες ανοιχτές, αμέσως μόλις τις βγάλω από το φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου