Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
- 1 πακέτο φύλλο κουρού
- 200 γρ μανιτάρια διάφορα
- 1 ξερό κρεμμύδι σε καρέ
- 1/3 μανιτανό ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας λάδι
- 2 αυγά
- 140 κρέμα γάλακτος
- 30 μλ φρέσκο γάλα
- 200 γρ. μετσοβόνε χοντροτριμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το λάδι σε δυνατή φωτιά και σωτάρω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε δόσεις. Αν τα βάλω όλα μαζί στο τηγάνι θα πέσει η θερμοκρασία και δεν θα σωταριστούν σωστά, αντιθέτως θα βγάλουν πολλά υγρά και θα βράσουν μέσα σε αυτά. Τα σωτάρω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Κάθε δόση που σωτάρω την μεταφέρω σε σουρωτήρι.
Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω την κρέμα γάλακτος το γάλα και το τυρί και ανακατεύω έως ότου αναμειχθούν. Αδειάζω τα μανιτάρια στο μπωλ με το μείγμα των αυγών, προσθέτω τον μαιντανό, αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180, και λαδώνω το ταψί. Απλώνω το ένα φύλλο κουρού στο ταψί, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσεύει λίγο έξω από το ταψί. Αδειάζω τη γέμιση πάνω στο φύλλο και τη στρώνω ομοιόμορφα με σπάτουλα. Σκεπάζω την πίτα με το άλλο φύλλο κουρού και κόβω τα περισσεύματα του επάνω φύλλου και γυρίζω προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου της βάσης πιέζοντας τες με τα δάχτυλα μου στην ένωση των δύο φύλλων, ώστε να σφραγίζω την γέμιση. Αλείφω με πινέλο την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι και ψήνω στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά -1 ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί και από κάτω (σκεπάζω την πίτα με αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου