- 1 κιλό ντοματίνια ή ντομάτες ψιλοκομένα
- ½ κιλό κρεμμύδια ψιλοκομένα
- ½ φλ. μαιντανό ψιλοκομένο
- ½ φλ. δυόσμο ψιλοκομένο
- 1 φλιτζάνι βασιλικό
- Αλεύρι όσο πάρει
- Αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμένο
- Λάδι για τηγάνισμα
Ανακατεύω πολύ καλά τα ντοματίνια, κρεμμύδια, μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό και τέλος προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι. Αφήνω το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο και αν πάλι έχει υγρά προσθέτω και άλλο αλεύρι. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνω κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζω περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνω λίγους-λίγους τους ντοματοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάει λάδι αντί να κάνει κρούστα. Τους βγάζω και τους αφήνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και είναι έτοιμοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου