· 200 γρ. Χυμό πορτοκάλι
· 200 γρ. Ελαιόλαδο
· ½ κιλό Αλεύρι ολικής άλεσης
· 200 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
· 200 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 3 κ.σ. βασιλικός
Βάζω το λάδι σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνω και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω. Βάζω σιγά σιγά το αλεύρι και παράλληλα ζυμώνω μέχρι να γίνει μία μέτρια σφιχτή ζύμη. Την διπλώνω 2-3 φορές και την αφήνω. Ετοιμάζω την γέμιση μου ανακατεύοντας τις ελιές, το κρεμμύδι και τον βασιλικό. Χωρίζω σε 3 μέρη την ζύμη μου. Απλώνω στον πάγκο μου ένα αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό ανοίγω το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε πάχος ενός εκατοστού. Απλώνω το 1/3 της γέμισης πάνω στο φύλλο, προσέχοντας να πάει η γέμιση παντού. Τυλίγω το χαρτί μαζί με την ζύμη μέχρι να γίνει ρολό και διπλώνω τις άκρες για να μην βγει έξω η γέμιση. Βάζω τα 3 ρολά μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα ακριβώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου