· 250 γρ. βαρελίσια πικάντικη φέτα
· 125 γρ. ανθότυρο
· 125 γρ. κρητική ξινή μυζήθρα
· ξύσμα από 1 πορτοκάλι
· ½ ματσάκι άνηθο
· 4 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
· μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη φέτα, το ανθότυρο και τη μυζήθρα και ανακατεύω απαλά τα 3 τυριά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Στη συνέχεια, αρωματίζω το μίγμα με το ξύσμα από 1 πορτοκάλι. Ψιλοκόβω τον άνηθο και τον ρίχνω στο μπολ με τα τυριά, προσθέτω τις σταφίδες και ζυμώνω απαλά το μίγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Πλάθω λίγο λίγο το μίγμα τυριών σε μικρά μπαλάκια (περίπου σαν ένα καρύδι), δουλεύοντας το μίγμα στα χέρια μου γρήγορα για να μην λιώσουν τα τυριά. Τέλος, ρολάρω τα μπαλάκια σε μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι μέχρι να καλυφθεί εντελώς το κάθε μπαλάκι με σουσάμι και να κολλήσει παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου