· 500 γρ. ανθότυρο
· 1 κ.σ. δεντρολίβανο
· 1 κ.σ. θυμάρι
· 1 κ.σ. ρίγανη
· 1 κ.σ. μαϊντανό
· 1 κ.σ. άνηθο
· 1 πιπεριά καυτερές
· 1 σκελ. σκόρδο
· 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
· 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
· Ελαιόλαδο για τα βαζάκια
Σε μεγάλο μπολ, λιώνω το ανθότυρο με ένα πιρούνι, προσθέτω τα μυρωδικά (ψιλοκομμένα αν είναι φρέσκα) και ανακατεύω. Αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Αν βγει αρκετά υγρό μπορώ να προσθέσω μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα για να δέσει. Αφού σταθεί το βγάζω από το ψυγείο και τα πλάθω σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα βάζω σε ένα ή περισσότερα βάζα και σε κάθε βάζο προσθέτω μια σκελίδα σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το χοντρό αλάτι κι ανακατεύω καλά. Καλύπτω τα τυρομπαλάκια με ελαιόλαδο. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μας για 15 μέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου