- 4 κολοκύθια μεγάλα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 αυγά χτυπημένα
- 200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4-5 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αφού πλύνω τα κολοκύθια, τα τρίβω σε χοντρό τρίφτη και τα βάζω σε σουρωτήρι. Πασπαλίζω με αλάτι και τ’ αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους για 10΄. Τα στύβω καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβω να φύγουν τα υγρά. Τα βάζω σε μπολ και προσθέτω το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά, τη φέτα και μπόλικο πιπέρι. Αφού δοκιμάσω το μίγμα ότι δεν είναι αλμυρό (καθώς έχω ήδη βάλει αλάτι και τη φέτα) αλατίζω αν χρειάζεται.
Τ’ ανακατεύω πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτω το αλεύρι μέχρι να έχω έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνω κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζω περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνω λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάει λάδι αντί να κάνει κρούστα. Τους βγάζω και τους αφήνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και είναι έτοιμοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου