Μοσχαράκι κοκκινιστό

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

 

·        1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
·        λίγο ελαιόλαδο
·        1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
·        1 κουτί σάλτσα ντομάτας
·        1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·        1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
·        1 κομμάτι κανέλας
·        3-4 γαρύφαλλα
·        1,5 κ.σ. ζάχαρι
·        Αλάτι
·        Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
·        1 δάφνη
·        1 κ.σ. θυμάρι (προαιρετικά)

Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτω τους κύβους του μοσχαριού και τους γυρίζω να πάρουν χρώμα από παντού.
Σβήνω με το κρασί, προσθέτω νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνω τα καρότα, τη σάλτσα ντομάτας και τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά και αφήνω το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: