Τούρτα bitter

  • Έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτα, χρειαζόμαστε τις 2 από τις 3 βάσεις
  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 800 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. Μέλι
  • μαύρο ρούμι ή κονιάκ


Ετοιμάζω την γέμιση, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90ο
C και ρίχνω σιγά-σιγά την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας ώστε να έχουμε μία λεία και γυαλιστερή κρέμα.
Τοποθετούμε την πρώτη βάση την οποία ραντίζουμε με το ρούμι ή το κονιάκ. Απλώνουμε πάνω στη βάση την μισή γέμιση μας. Προσθέτουμε την δεύτερη βάση, βρέχουμε με το σιρόπι και βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση. Την βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: