Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
· 2 μέτρια καβούρια
· 100 γρ. καβούρι ψίχα
· 3 κουταλιές μαγιονέζα
· χυμός 1 λεμονιού
· 1 μέτρια ντομάτα
· 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 κουταλάκι βασιλικό
· λίγο άσπρο κρασί
· αρωματικά λαχανικά για το βράσιμο (πράσο, καρότο, σέλερυ)
· αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζω το καβούρι για 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέσα σε νερό που βράζει μαζί με τα αρωματικά λαχανικά και το κρασί. Τα αφήνω να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ανοίγω και αφαιρώ την ψίχα τους, την οποία βάζω μέσα σε ένα μπωλ. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και το βασιλικό και τα προσθέτω μέσα στο καβούρι, βρέχω με λίγο κρασί, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού και αφήνω να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Ενσωματώνω στη συνέχεια τη μαγιονέζα, προσθέτω αλατοπίπερο, αφήνω να κρυώσει καλά και τη σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου