· 1 μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη
· 70 γρ ταχίνι
· 60 μλ νερό
· κ.γ. μελάσσα ροδιού
· 1 κ.σ. λεμόνι
· 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
· κ.σ. μαιντανό
· Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 90 γρ ντοματίνια κομένα στην μέση
· 90 γρ ρόδι
Ψήνω την μελιτζάνα στο γκριλ μέχρι να καεί απέξω και να μαλακώσει η ψίχα της. Όταν κρυώσει βγάζω την ψίχα με ένα πιρούνι και την αφήνω στο στραγγιστήρι για 30 λεπτά. Κόβω σε χοντρά κομμάτια την μελιτζάνα και την αναμιγνύω σε ένα μπωλ με ταχίνι, νερό, μελλάσα ροδιού, λεμόνι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι. Τα ανακατεύω όλα μαζί, καλά, με το σύρμα. Κόβω τα ντοματίνια στην μέση και τα ανακατεύω επίσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου