· 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες ή 3 μικρές
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 60 γρ. αμύγδαλο ψίχα
· χυμό από 1 λεμόνι
· 1 κ.γ. ζάχαρη
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
Ψήστε τις μελιτζάνες με τη φλούδα τους στο γκριλ ή στον αέρα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να έχουν μαλακώσει εσωτερικά.
Βάλτε τις σε ένα μπολ κρύο νερό και ξεφλουδίστε τις. Αφαιρέστε όσα σπόρια μπορείτε και το κοτσάνι και στύψτε τις καλά.
Στο μπλέντερ ή στο μούλτι προσθέστε το σκόρδο, ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, μαϊντανό, την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη και κάντε τα ένα ομογενές μίγμα. Αν θέλετε ανακατέψτε το με λίγο γιαούρτι (1 κ.σ.) να γίνει πιο κρεμώδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου