- 800 γρ. αλεύρι σκληρό
- 15 γρ. μαγιά
- ½ κ.γ. αλάτι
- 200 ml χλιαρό νερό
- 700 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανι ή θρούμπι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
- 100 ml Ελαιόλαδο
Σε μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι. Λιώνω την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Ανοίγω μία τρύπα στο αλεύρι και ρίχνω την μαγιά. Ανακατεύω ελαφρά. Βάζω σιγά σιγά το χλιαρό νερό και προσθέτω αλάτι. Ανακατεύω καλά κάθε φορά πριν προσθέσω επιπλέον νερό μέχρι η ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια χέρια μου. Θερμαίνω τον φούρνο στους 50 βαθμούς για μερικά λεπτά να πάρει θερμοκρασία. Σβήνω το φούρνο και βάζω μέσα τη ζύμη για 1 ώρα για να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει την ξαναζυμώνω και τη χωρίζω σε 4 κομμάτια. Παίρνω ένα ταψί (νούμερο 32) και το λαδώνω καλά. Ανοίγω σε χοντρό φύλλο ένα κομμάτι ζύμης. Μπορώ να το ανοίξω και με πλάστη αλλά και στο χέρι. Τοποθετώ το φύλλο στο ταψί, το ραντίζω με λάδι και πασπαλίζω με το τυρί. Με τον ίδιο τρόπο κάνω και τα υπόλοιπα τρία φύλλα τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο. Μόλις βάλω και το τελευταίο φύλλο, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φέτα και ραντίζω με ελαιόλαδο. Πιάνω όλα τα φύλλα μαζί από δυο άκρες και τα γυρίζω όλα μαζί σε ρολό. Το ρολό το διπλώνω και το πατάω 5-6 φορές. Αυτό σημαίνει ότι το ζυμώνω και το στριφογυρίζω όπως στίβω ένα ρούχο, έτσι ώστε τα φύλλα να ενωθούν, το ελαιόλαδο και η φέτα να μοιραστούν στο ζυμάρι. Στρώνω το ζυμάρι στο ταψί και το απλώνω με τα δάχτυλα για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Το ραντίζω από πάνω με λάδι, λίγο σουσάμι και το θυμάρι ή θρούμπι ή ρίγανη. Το σκεπάζω με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα. Το ψήνω για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου