Πέστο

  • Μία πρέζα χοντρό αλάτι
  • 30 μεγάλα φύλλα βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. τυρί πεκορίνο romano
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 3-4 κ.σ. λάδι
 Βάζω το αλάτι και μερικά φύλλα βασιλικού στο γουδί και με το γουδοχέρι τα χτυπάω για να λιώσουν
Προσθέτω τα υπόλοιπα φύλλα και το σκόρδο μετά το κουκουνάρι. Τέλος τα τυριά και μετά το λάδι.
Εναλλακτικά μπορώ να τα βάλω όλα στο multi.
Αν συνοδέψω την σάλτσα πέστο με ζυμαρικά, αραιώνω την πέστο με λίγο μακαρονόζουμο.
Μπορώ να τη διατηρήσω πολλές μέρες στο ψυγείο καλύπτοντας με ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: