- 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα (έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί)
- 150 γρ. ταχίνι
- αλάτι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- χυμός από 2 λεμόνια
- πάπρικα και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
Βάζω στο multi τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτω το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να γίνω το μίγμα μου λείο. Προσθέτω το λεμόνι και το αλάτι μέχρι να μου αρέσει η γεύση. Αν είναι πηχτό, αραιώνω με το ζουμία από τα ρεβύθια, αν είναι αραιό μπορώ να προσθέσω λίγο ταχίνι. Γαρνίρω με ελαιόλαδο και πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου