Χρόνος προετοιμασίας: 40'
- Χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 400 γρ ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομένα στο χυμό τους
- 3 πιπεριές φλωρίνης από βαζάκι στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό) ψιλοκομένα ή 1 ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ ξίδι από λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- ½ φλ αγγουράκια τουρσί Ψιλοκομένα
- Αλάτι
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
Σε μία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τις πιπεριές, τα ντοματάκια με το χυμό τους, το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι και τα αγγουράκια τουρσί. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω την σάλτσα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Τότε προσθέτω το μέλι και αλάτι και αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Στην συνέχεια, αδειάζω τη σάλτσα στο blender και τη χτυπάω να γίνει λεία, προσθέτοντας το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω το ταμπάσκο. Τη βάζω σε βαζάκι και καλύπτω την επιφάνεια της σάλτσας με ελαιόλαδο. Διατηρείται για περίπου 3 εβδομάδες στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου