Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος μαγειρέματος: 30'
- 2 μελιτζάνες φλάσκες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 2 φέτες τυρί μετσοβόνε
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 φέτες πανσέτα
- 100 γρ. Χυμό ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
Σε τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι. Προσθέτω στο τηγάνι τα κυβάκια της μελιτζάνας μαζί με το σκόρδο. Καθώς τηγανίζονται συμπληρώνω λίγο ακόμα λάδι αν χρειαστεί επειδή οι μελιτζάνες το απορροφάνε γρήγορα. Αρωματίζω με λίγο τριμμένο θυμάρι τις μελιτζάνες, προσθέτοντάς το στο τηγάνι. Προσθέτω τη ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύω να πάνε παντού τα υλικά, αφήνω να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά. Κόβω την πανσέτα σε τετραγωνάκια και το προσθέτω στο τηγάνι με τη μελιτζάνα. Αδειάζω το μείγμα σε πήλινα μπολάκια, καλύπτω με μια φέτα τυρί μετσοβόνε και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου