Κολοκυθόσουπα με λίγο παστουρμά

· 70 μλ ελαιόλαδο
· 800 γρ κολοκύθα σε κυβάκια
· Ένα κύβο ζωμό λαχανικών
· 200 ml ζεστό νερό
· 70 γρ παρμεζάνα
· 1 πράσο κομμένο σε κομμάτια
· 3-4 φέτες παστουρμάς
· Μοσχοκάρυδο
· Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίχνω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρω τον παστουρμά για λίγο, προσοχή να μην ξεραθεί. Το αφαιρώ και το αφήνω σε ένα πιάτο. Μετά ρίχνω στην κατσαρόλα μου (με το λάδι όπου σώταρα τον παστουρμά) το πράσο και την κολοκύθα για περίπου 5-6 λεπτά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να μαλακώσει λίγο και να μελώσει. Ρίχνω το ζωμό, και προσθέτω αλατοπίπερο. Δυναμώνω τη φωτιά και βράζω για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά χαμηλώνω πολύ τη φωτιά, σκεπάζω και βράζω για 25 λεπτα μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα και το πράσο. Τα πολτοποιώ είτε στο multi είτε με το multi χειρός, ρίχνω το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα και το ξαναβάζω  στην φωτιά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λειώσει το τυρί. Αν θέλω το σερβίρω με τα κομμάτια του παστουρμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: